Strand Rockanje – nuttige informatie.

Rockanje strand

Rockanje strand

Het strand van Rockanje is een bijzonder mooi strand aan de Noordzeekust.

Door zijn unieke ligging, vrijwel geheel op het zuiden gericht, is het strand van Rockanje een waar paradijs voor de echte zon liefhebbers.

Tel daar nog eens bij op dat het strand zeer langzaam afloopt richting zee, dan begrijp je direct waarom Rockanje strand voor veel mensen de favoriete recreatie bestemming is.

Doordat voor de kust in zee een aantal zandbanken liggen, zal je tijdens het zwemmen weinig last hebben van golven.

Daardoor hebben kinderen en minder geoefende zwemmers het hier relatief makkelijk.

Rockanje strand is ook een schoon strand. Jaren achter elkaar verdient dit strand de Europees hoog gewaardeerde Blauwe vlag. De Blauwe vlag staat symbool voor een schoon en veilig strand.

Op het strand van Rockanje bevinden zich vijf strandtenten met ieder een eigen stijl en publiek.

De laatste jaren zijn er veel kitesurfers die hebben ontdekt dat het strand van Rockanje een ideale plek is om te gaan kiten. Veel aanlandige wind en ondiep water.

Honden en paarden op het strand

Ook voor honden- en paarden bezitters is het strand van Rockanje een prima plaats om te vertoeven. Het hele jaar hebben honden en paarden toegang tot een groot gedeelte van het strand.

Voor het Badstrand en het naaktstrand zijn er een aantal regels opgesteld die de toegang en het verblijf voor honden en paarden beperken.

Strand Rockanje parkeren

Bij de eerste en tweede slag zijn er grote parkeerterreinen waar u uw auto kwijt kunt. Bij grote drukte is er volop gelegenheid om ook in het dorp te parkeren.

Bij de duinovergangen de Pan en de Houten paartjes zijn ook een aantal parkeerplaatsen te vinden. Dit zijn echter veel kleinere parkeerplaatsen dan bij de 1e- en 2e slag.

Met het openbaar vervoer neemt u bus 103 vanuit Metrostation Spijkenisse. Bus 103 rijdt zowel langs de 1e- als de 2e slag tot op nog geen 400 meter vanaf het strand.

Al met al kunnen we gerust zeggen dat Rockanje strand voor jong en oud wat te bieden heeft.

Rockanje strand in vier sectoren

Het Rockanje strand zou je kunnen opdelen in vier verschillende stukken strand.

Het Stille strand

Allereerst is er het stuk strand dat loopt van de Haringvlietdam tot aan het Badstrand.

Dit gedeelte van het strand noemt men ook wel het stille strand. Via de strandovergangen de Houten paardjes en de Pan komt men op dit gedeelte van het strand van Rockanje aan Zee.

Zoals de naam al aangeeft is dit gedeelte van het strand een zeer rustig stuk strand. Zelfs op zeer warme dagen zult u hier meer dan voldoende ruimte vinden.

Badstrand Rockanje

Het tweede gedeelte van het strand is het door de gemeente Westvoorne beheerde gedeelte van het strand dat door het leven gaat als Badstrand Rockanje. Via de meest bekende strandovergangen de 1e slag en de 2e slag komt u op het Badstrand.

Een wat minder bekende overgang is de Slag van Iterson dat tussen de 1e en de 2e slag in ligt.

Het badstrand loopt globaal van strandpaal 13.600 tot aan strandpaal 11.400.

Naaktstrand Rockanje

Vanaf strandpaal 11.400 komt u op het naaktstrand Rockanje. U kunt daar komen door vanaf de tweede slag rechtsaf het strand op te lopen. Ook kunt u via het natuurgebied het Waterbos op het naaktstrand komen. Het naaktstrand loopt tot aan de Groene punt.

De Groene punt

Wanneer u op Rockanje strand loopt en richting de tweede maasvlakte wandelt, dan komt u vanzelf op de groene punt terecht. Daar maakt het strand een scherpe bocht naar rechts.

Aan de groene punt liggen in zee restanten van bunkers uit de tweede wereldoorlog. Bij laag water zijn ze goed te zien.

Vanaf dit punt loopt het Rockanje strand geleidelijk over in het strand van Oostvoorne ter hoogte van strandpaal 7.00. Hier was tot en met 2003 het laatste autostrand van Europa.

Van het voorjaar tot aan de herfst houdt de Reddingsbrigade van Rockanje toezicht op het strand van Rockanje.