Rondleiding Rockanje

Historische rondleiding Rockanje aan Zee

Historische rondleiding

Rockanje aan Zee

Rockanje aan Zee heeft een geschiedenis die veel verder teruggaat dan de documenten uit 1220 waarin Rockanje voor het eerst terug te vinden is.

Het verhaal dat u wordt verteld door de lokale gids tijdens de historische rondleiding door Rockanje, neemt u mee vanuit de IJstijd langs de eerste bewoners van onze streek naar de Romeinen, Dirk van Voorne en het ontstaan van Rockanje als badplaats.

Ook zult u ontdekken wat er voor de kust van Rockanje aan historische momenten hebben plaatsgevonden.

U ontdekt de geheime gangen onder Rockanje, het modder kuuroord, en de link van Rockanje aan Zee met Mata Hari, de schrijvers Louis Couperus en Maarten ’t Hart en nog heel veel meer.

Na het volgen van de Historische rondleiding Rockanje aan Zee zult u voortaan met nog meer plezier van Rockanje kunnen genieten.

“De bijzondere verhalen blijven tot lang daarna hangen”.

– Algemeen Dagblad

Tijdsduur

De Historische rondleiding duurt ongeveer 2,5 uur. We staan veel stil om de vele verhalen te kunnen vertellen. Bij elkaar is de lengte van de hele wandeling net 5km.

Daar een deel van het traject door de duinen en over het strand loopt, is het dragen van goede wandelschoenen ten zeerste aan te raden.

Reserveren rondleiding

Deelname aan de rondleiding kost € 12,50 per persoon.

Per rondleiding is het aantal deelnemers beperkt. Het is daarom aan te raden om vooraf uw plaats te reserveren. Stuur een e-mail naar rockanjeaanzee@gmail.com met uw naam, de datum van de rondleiding die u wilt reserveren en het aantal personen.

Uiteraard kunt u ook reserveren via Facebook Messenger @rockanjeaanzee

Data Historische rondleiding Rockanje aan Zee 2018:

Zaterdag 12 mei

Zaterdag 9 juni

Zaterdag 21 juli

Zondag 16 september

De Historische rondleiding door Rockanje aan Zee begint om 13.00u.
Verzamelen bij de boom op het Dorpsplein in Rockanje aan Zee.

Privé rondleiding en Bedrijfsuitjes

Op aanvraag kunnen groepen (vanaf 2 deelnemers) een privé rondleiding krijgen.

De Historische rondleiding Rockanje aan Zee is uiteraard ook voor bedrijfsuitjes een mooie ervaring en prima te combineren met andere activiteiten in Rockanje aan Zee.

De Historische rondleiding is mede tot stand gekomen door de hulp van de beheerders van het Historisch archief van Openluchtmuseum de Duinhuisjes.

Reserveer nu uw rondleiding.