Wandelen

wandelroutes Rockanje | Wandelen

Wandelen in Rockanje aan Zee

Wandelen in Rockanje aan Zee is echt geweldig.

Uiteraard is het strand van Rockanje een heerlijke plek om te wandelen. Het is hier zelden druk en wanneer u geluk heeft kunt u kort onder de kust zelfs zeehonden zien zwemmen.

Het hele jaar door komen mensen in het weekend lekker uitwaaien op het strand en in het prachtige duingebied. De geweldige natuur van Rockanje aan Zee nodigt u uit om wandelend van al dat moois te komen genieten.

De Voornse Duinen behoren tot de meest unieke duingebieden van Europa. In dit gebied zijn diverse wandelroutes uitgezet door Natuurmonumenten en het Zuid-Hollands Landschap.

Ondanks dat Rockanje aan Zee op het Zuid-Hollandse eiland Voorne-Putten ligt, heeft ook de Zeeuwse strandvijfdaagse die elk jaar in juli in Vlissingen begint, als vaste finishplaats Rockanje aan Zee.

Een andere wandelroute die over het strand en de duinen van Rockanje loopt is het Voornepad. Er zijn verschillende routes te lopen die bij elkaar 70 kilometer lang zijn.

Uiteraard heeft Rockanje aan Zee ook een eigen vierdaagse waar honderden kinderen en volwassenen aan deelnemen.

Wanneer u het fijn vindt om te wandelen in een prachtig polderlandschap met hoge dijken en wederom prachtige natuur, ook dan kunt u in Rockanje aan Zee terecht.

De Laarzenroute is daarbij echt een beleving.

Voor mensen die het fijn vinden om in een groep te wandelen is er in Rockanje de wandelclub De Buitenbeentjes en de wandelclub Sportfederatie Westvoorne die elk jaar weer de avondvierdaagse organiseert.

Lange afstand wandelingen

Rockanje aan Zee is sinds 2014 het eindpunt van de lange afstand wandeling het Maaspad. Vanuit Eijsden aan de Maas in Maastricht loopt een 415 kilometer lang wandelpad naar de zee.

Het vermaarde wandelpad het Noordzeepad, In Nederland LAW 5 of Nederlands Kustpad genoemd, loopt via Schotland, Engeland, de Benelux, Duitsland en Scandinavië door 7 landen die rondom de Noordzee liggen.

Het Noordzeepad is in verschillende delen opgesplitst. In Nederland gaat de LAW 5 door de duinen van Voorne en heeft in Rockanje aan Zee een tussenstop.

Het gedeelte van de de LAW 5 dat door Rockanje loopt, wordt ook wel het Deltapad genoemd.

Het Noordzeepad volgt in Nederland dezelfde route als de Europese wandelroute E9. De E9 loopt van Sagres in het Zuiden van Portugal langs de kust naar het Noorden tot Hamburg, steekt dan door Sleeswijk-Holstein naar Lübeck en volgt de kust van de Oostzee tot aan de Baltische staten.

Op diverse plaatsen in Rockanje zijn de wit/rode streepjes op paaltjes en stenen te vinden die de E9 markeren.

U ziet het, Rockanje aan Zee is een waar wandelparadijs.