Halloween Rockanje is een gezellig griezelfestijn

Halloween Rockanje

Halloween Rockanje

Wanneer de herfst aanbreekt en het buiten alsmaar donkerder begint te worden, dan wordt het weer tijd voor Halloween in Rockanje.

Halloween wordt steeds populairder in Nederland. Dat is in Rockanje niet anders. Toneelvereniging Ziezo begon 2007 al met een spooktocht door de duinen. Deze nu al legendarische spooktocht was echter zo eng dat jonge kinderen er niet aan mochten deelnemen.

Sinds 2013 wordt er daarom voor jonge kinderen Halloween Rockanje georganiseerd. Het Dorpsplein van Rockanje wordt dan omgetoverd in een waar Halloween plein. Het startpunt daarbij is Lunchroom de Jongens.

Halloween Rockanje is een evenement dat door de jaren heen enorm gegroeid is. In 2017 meldden zich al rond de 250 kinderen aan voor het evenement. Dat aantal groeit elk jaar weer verder.

Naast de activiteiten op het Dorpsplein kunnen kinderen door het hele dorp op verschillende plaatsen voor Trick or Treat aanbellen. Trick or Treat betekent eigenlijk niets meer dan geef mij snoep of dit spook of monster haalt een trucje met je uit.

De huizen waar men tijdens Halloween snoep klaar heeft staan voor de kinderen worden door de vrijwilligers opgenomen in een mooie Halloween route.

Ouders bij Halloween Rockanje

Dat Halloween niet allen een feestje is voor kinderen blijkt wel uit de vele ouders die ook geheel in stijl verkleed naar Halloween Rockanje komen. Daardoor ontstaat er een bonte verzameling van monsters, spoken, tovenaars, heksen en mummies die zijn weerga niet kent.

Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat er steeds meer mensen van buiten Rockanje de weg weten te vinden naar Halloween Rockanje. Het is immers een prachtig gezicht, al die griezelige enthousiastelingen bij elkaar. Daar willen meer mensen van genieten dan alleen de bewoners van Rockanje aan Zee zelf.

Om deel te nemen aan Halloween Rockanje is het noodzakelijk om je op te geven via de officiële Halloween Rockanje website. Alleen dan ben je verzekerd van deelname aan de Trick or Treat route.

Houdt u alstublieft uw ramen en deuren goed gesloten tijdens Halloween. Het kan weer flink gaan spoken in Rockanje aan Zee.